Christina Ihler Madsen Christina Ihler Madsen

Why Lynetteholm must be stopped!

Why is an artificial peninsula off the coast of Copenhagen so problematic for the climate, the environment and for democracy?

And how can the Climate Movement’s legal action stop Lynetteholm?

You’ll find the answers in this article.

Læs mere
Christina Ihler Madsen Christina Ihler Madsen

Hvorfor er det SÅ svært ikke at overforbruge?

I dag er Danmarks Overshoot day. Ressource-kontoen er tom. Resten af året lever vi af overtræk. Vi tager fra de andre. Vi tager fra fremtiden. Lidt over 4 jordkloder skal der til, hvis alle levede som os. Men hvorfor overforbruger vi stadig?

Læs mere
Ariel Storm Ariel Storm

Klimakampen går rettens vej

Klimabevægelsens advokater er ved at gå ind i en ny fase i vores søgsmål mod staten. Selvom søgsmålet handler om Lynetteholm-projektet i København, vil dele af retssagen også have betydning for resten af landet.

Læs mere
Frederik Roland Sandby Frederik Roland Sandby

Klimarådet dumper regeringens klimapolitik - IGEN

Klimarådets statusrapport for 2023 konkluderer, at regeringen ikke viser vejen til at opfylde Klimaloven. Regeringens klimastrategi har spillet fallit, og rapporten understreger et akut behov for at begynde at implementere og vedtage kendte klimaløsninger på alt fra landbrug til transport, forbrug og energi.

Læs mere
Christina Ihler Madsen Christina Ihler Madsen

Olie-boss som formand for COP 28?

Efter flere år med kritik af fossillobbyisters store indflydelse på forhandlingerne, har problemstillingen nu nået nye højder. En direktør for et af verdens største olieselskaber, er udvalgt som formand for klimaforhandlingerne i De Forenede Arabiske Emirater i år.

Det faktum at en olie-boss nu skal sidde for bordenden til COP 28 har, forståeligt nok, fået mange til at få kaffen galt i halsen. Men ikke alle deler den bekymring.

Læs mere
Ariel Storm Ariel Storm

Betyder dit personlige forbrug noget?

Danmark har fået en ny klimaminister og han hedder Lars Aagaard. Han er blevet kaldt ‘superlobbyist’ og Danmarks ‘Mr. Energi’. Han vil ikke undskylde for at flyve eller køre dieselbil. Men er det virkelig noget som vi burde blive oprørte over?

Læs mere
Christina Ihler Madsen Christina Ihler Madsen

Dystopiske scener udspiller sig i en lille tysk by.

Tusindvis bruger deres kroppe som skjold mod en gigantisk gravemaskine, som flår brunkul op af undergrunden. Efter 1.5 års civil ulydighedskamp, har Tyskland sendt politiet ind for at rydde aktivisterne fra den lille by, som står i vejen for udvidelsen af en brunkulsmine. Den tyske regering siger at udvidelsen af brunkulsminen er nødvendig. Men hvad med klimaet?

Læs mere
Ariel Storm Ariel Storm

Er “klimahysteriet” gået for vidt?

Mange mener at tonen omkring klimakrisen er for "hysterisk". Men hvad er egentlig på spil? Nu dykker vi ned i klimavidenskabens advarsler for at afdække om der er belæg for den alarmistiske tone. Se vores explainer her.

Læs mere
Frederik Roland Sandby Frederik Roland Sandby

Er Danmarks klimamål for lave?

I 2019 lykkedes det den danske klimabevægelse at få politikerne til at beslutte, at Danmarks klimamål skulle hæves. Dengang var det en sejr, men er målene høje nok i dag? Der gået næsten fire år, og Klimarådet har regnet på hvad Danmarks ansvar egentlig er.

Læs mere
Frederik Roland Sandby Frederik Roland Sandby

Klimabevægelsens forslag til et grønt regeringsgrundlag

I denne regeringsperiode skal man oversætte reduktionsmålene til konkret implementering, der sikrer hurtige og markante reduktioner i alle samfundets sektorer på en social afbalanceret måde. Sådan kan en ny regering føre grøn politik, der accelerer den grønne omstilling og skaber den tilstrækkelige klimahandling - både herhjemme og i udlandet.

Læs mere
Guest User Guest User

COP27 må ikke blive til endnu en skuffelse

Så er der skudt gang i COP27 klimatopmødet i Egypten. Ledere, embedsmænd, civilsamfund og virksomheder stimler sammen til ét af de mest afgørende COP-møder siden Parisaftalen i 2015. Da sidste års klimatopmøde i Glasgow ikke leverede betydelige resultater, er presset på mødet i Egypten endnu større. For her skal verdenslande samles om hvordan man får nedbragt verdens udledninger får klimatilpasset lande der rammes af klimakrisens konsekvenser og sikret klimafinansiering for tab og skader forårsaget af klimakrisen. Selvom global klimahandling kun er blevet mere presserende for hvert år, skal landene stadig bevæge sig langt for at nå til enighed om nye globale klimamål. Så hvad kan vi så forvente af COP27?

Læs mere
Guest User Guest User

Hvad fik vi at vide om klimaet under politisk superweekend?

Weekenden til den 17. september var en travl weekend for politikerne, da hele tre folketingspartier holdte deres års- og -landsmøder lige efter hinanden. På talerstolene stod Morten Messerschmidt fra DF, Mette Frederiksen fra S, og Sofie Carsten-Nielsen fra RV.

Læs mere