Klimakampen går rettens vej

Klimabevægelsens advokater er ved at gå ind i en ny fase i vores søgsmål mod staten. Selvom søgsmålet handler om Lynetteholm-projektet i København, vil dele af retssagen også have betydning for resten af landet.

Vi stopper Lynetteholm-projektet
Vi har sagsøgt staten med det formål at stoppe det ulovlige Lynetteholm-projekt. Der er rejst stor kritik af både selve formålet med anlægsprojektet, og de konsekvenser det har for borgerne, klimaet og miljøet.

Lynetteholms bagmænd skal mærke presset både inde i retssalen og ude blandt befolkningen. En sejr i retten, kan have stor betydning for fremtidens byggeri af infrastruktur i hele Danmark og EU. Vi har en række initiativer, der kan hjælpe os.

  • Duk op til konference. Bor du i København kan du dukke op til vores konference i Christianshavn beboerhus den 22. marts. Her vil vi gennemgå sagens vigtigste punkter.

  • Lyt til vores podcast. Vi har lanceret en podcastserie, der dykker ned i Lynetteholm-projektet. Første afsnit indeholder et interview med Peter Pagh, professor i jura med ekspertise i miljøjura

  • Bliv medlem af Klimabevægelsen. Ved at samle i Klimabevægelsen kan vi vise politikerne, at vi er mange der støtter retssagen. Samtidigt kan vi købe flere materialer til at oplyse om retssagen

  • Slut dig til Telegram. På app'en Telegram kan vi let starte afstemninger og diskussioner hvor du kan deltage.

Hvad betyder det for klimaskadelig infrastruktur i resten af landet?
Selvom der er mange andre klimaskadelige projekter sagsøger vi Lynetteholm da vi her har størst chance for at vinde. Men vi ser også retssagen som et juridisk slagsmål som skal sørge for, at infrastruktur skal gavne klimaet, miljøet og demokratiet, i stedet for at gøre skade.

Med retssagen står vi som organisation på vagt for klima og miljø. Den vej vil vi gerne vise også for andre organisationer, som arbejder med andre projekter – store som små. Med retssagen får vi at vide, om vores miljøregler og -love rent faktisk virker. Og med retssagen får vi klarlagt fortolkninger, som vil sætte bedre rammer for fremtidige projekter og eventuelle retssager.

Besøg kampagneside.
Læs Jørgen Øllgaards artikel på gylle.dk

Forrige
Forrige

Vi kræver byggestop på Lynetteholm ved at søge opsættende virkning

Næste
Næste

Klimarådet dumper regeringens klimapolitik - IGEN