Sådan tager du den svære klimasnak

Selvom det kan være svært at tale om klimaet, er det altafgørende. Jo mere vi taler om klimaet, jo længere rykker det op på den politiske dagsorden. Det handler lige så meget om at få gode snakke om klimaet, som det handler om altid at have et godt argument klar. Her er nogle gode råd til din klimasamtale:

  • Spørg - start med undrende og åbne spørgsmål. Det er altid god stil at være interesseret i din samtalepartners ståsted og interesse for området.

  • Lyt - hvis du gerne vil have, at dem du snakker med lytter til dit standpunkt, så bliver du også nødt til at høre deres. Hvem ved, måske bliver du klogere?

  • Vær åben - ingen angreb. Hvis den, du snakker med, føler sig angrebet, lukker de ned og lytter heller ikke til det, du fortæller.

  • Ros - har din samtalepartner allerede taget små skridt imod en grønnere livsstil eller at arbejde aktivt for klimaet, så husk at støtte op om det. Små skridt i den rigtige retning kan blive de første mod flere.

Samtalestartere - spørg dig til den gode klimasnak

Der er rigtig stor chance for, at din samtalepartner også har en masse holdninger til klimaet. I dag har de fleste en holdning til for eksempel elbiler, landbruget, flyrejser og vindkraft. Det er godt, for det gør det lettere at tale om klimaet. Her er et par eksempler på gode klimaspørgsmål, som kan få samtalen på gled:

  • Hvad tænker du egentlig om klimakrisen - er det noget som bekymrer dig?

  • Hvem har ansvaret for klimakrisen? Og gør de nok ved det?

  • Hvilke positive ændringer vil en grøn omstilling skabe i vores liv?

Det er altid en god idé at slutte en samtale af med at aftale at gøre noget sammen. Det giver energi og skaber konkrete forandringer. Samtidig er det nemmere at tage til demonstration, at melde sig ind i en organisation eller at spise vegetarisk, hvis man gør det sammen.

Profilbilleder.png

Daniel Madsen
Frivilligkoordinator
daniel@klimabev.dk

Forrige
Forrige

FN’s Klimapanel præsenterer deres nye rapport – som borgere må vi råbepolitikerne op

Næste
Næste

EU-udvalgsformand beder EU-Kommissionen om at gå ind i Lynetteholmen-sagen