Landsdækkende klimaprojekt for unge vil gøre kommunalvalget grønt

Den danske klimabevægelse starter i dag et projekt, der skal få klimaet øverst på dagsorden til det kommende kommunalvalg. Især unge skal mobiliseres hvis den målsætning skal opfyldes, siger formanden i Klimabevægelsen i Danmark. Projektet vil bestå af valgdebatter, brevskrivninger og demonstrationer på gaden og støttes af Tuborgfondet med over 1,8 mio. kroner.

Unge demonstrerer til Folkets Klimamarch i 2019 - (📷 Adam Ronan)

Unge demonstrerer til Folkets Klimamarch i 2019 - (📷 Adam Ronan)

Klimabevægelsen ønsker med et nyt landsdækkende projekt, at kommunalvalget, ligesom folketingsvalget i 2019, bliver et klimavalg, som skal accelere den grønne omstilling. Det er især én målgruppe, der skal aktiveres:

“I 2019 så vi, hvordan unge overalt i verden gik på gaderne og fik en stemme i klimadebatten. Den er den energi vi repræsenterer og vil fortsætte,” siger Frederik Roland Sandby, der er formand i organisationen Klimabevægelsen i Danmark.

Netop projektets fokus på unge er en af grundene til Tuborgfondet har valgt at støtte projektet med over 1,8 mio. kroner.

“Tuborgfondet støtter unges muligheder for at skabe en håbefuld og bæredygtig fremtid. Det gør vi blandt andet ved at støtte initiativer, der engagerer unge den grønne dagsorden og i kampen mod klimaforandringerne, “ siger sekretariatschef i Tuborgfondet Peter Giacomello.

Vil være over hele landet
Projektets ambition er at lave valgaktiviteter i hele landet. Det sker eksempelvis gennem brevskrivninger, der hjælper borgere med at sætte krav til deres lokale politikere, samt workshops og politikermøder, der er med til at dele og kvalificere unges ønsker.

Også tilstedeværelsen på gaden er vigtig. Et af de koncepter, som Klimabevægelsen igen ønsker at tage i brug er klimamarcherne, der i 2019 indtog gaderne i tolv danske byer. 

“Vi håber igen på at ramme gaderne med nye klimamarcher. Denne gang vil vi være i størstedelen af de danske kommuner så lokalpolitikere i hele landet kan se, at vi ønsker klimaet højest på dagsorden” siger Oskar Dahlin fra Folkets Klimamarch København.

Kommunalt klimavalg
Hvis den bredt politisk vedtagne klimamålsætning om 70% reduktion i 2030 skal nås, og Danmark dermed lever op til sine internationale forpligtelser i Parisaftalen, er det vigtigt at de danske kommuner også accelererer en grønne omstilling. Især kommunernes store indkøb af biler og deres medejerskab af forsyningsselskaber skal under hastig omstilling. 

Klimabevægelsen arbejder på en rapport, der vil opstille konkrete politiske krav til kommunernes omstilling. Denne rapport vil kunne bruges af unge og andre borgere til at udfordre politikere i den enkelte kommune - og dermed opnå projektets målsætning om at gøre kommunalvalget grønt.


Kontakt
Frederik Roland Sandby, formand
2295 4047
sandby@klimabev.dk

Anni Riedel-Lyngskaer, kommunikationsansvarlig
2073 8076
al@tuborgfondet.dk

Forrige
Forrige

Borgerne har ordet - og de vil have ambitiøs klimapolitik

Næste
Næste

Linjen er trukket op - ansvarlighed over for tabte investeringer