Klimabekymret? Vi kan besøge dig med hjælp

klimaakademi+bred.jpg

Det er afgørende, at vi sammen taler om klimakrisen, om de bekymringer vi hver især går rundt med og om hvad vi sammen kan gøre for at bremse den alarmerende udvikling. Klimabevægelsen har derfor uddannet et Klimaakademi til at holde oplæg om klimakrisens alvor, og hvad vi skal gøre for at gennemføre en grøn omstilling af Danmark. Du kan booke et oplæg nu - så kommer vi og besøger din arbejdsplads, klasse eller forening.

12. marts 2021

Mange danskere har kendskab til klimakrisens alvor og regeringens mangelfulde klimaindsats, og det gør dem bekymrede. På trods af, at coronakrisen løber med størstedelen af opmærksomheden i næsten alle nyhedsmedier, er klimabekymringen hos den danske befolkning ikke forsvundet. Ifølge CONCITO’s klimabarometer fra 2020 er 84% af den danske befolkning, på trods af den dominerende pandemi, stadig bekymrede for, at klimaforandringerne vil være til skade for dem personligt i deres levetid. Det første skridt er at tale sammen om klimakrisen og dele den bekymring, som mange af os går rundt med. Vi bør diskutere, hvad vi som samfund bør gøre for at bremse udviklingen, og hvad vi kan gøre for at lægge pres på regeringen, så vi handler omgående og ikke for sent.

Klimaakademiet
Klimabevægelsen i Danmark står klar med en hjælpende hånd til at tage denne samtale. Vi har frivillige, som er øvet i at videreformidle viden, besvare spørgsmål og diskutere løsninger på krisen med folk i hele Danmark. De står klar til at hjælpe med at kanalisere klimabekymring og frustration over i reel handling.

Klima-akademikerne Caroline, Asmus, Marie og Asta kommer her med deres bud på, hvorfor de er med i Klimaakademiet, og hvorfor de ønsker at dele deres tanker og budskaber i forhold til klimakrisen og klimaaktivisme med folk rundt omkring i Danmark:


Marie

21 år, bor i København og Studerer Psykologi ved Københavns Universitet

21 år, bor i København og Studerer Psykologi ved Københavns Universitet

Mange mennesker ved ikke, hvor skidt det faktisk står til med vores klima og vores klodes sundhed, ligesom der tilsvarende heller ikke er særlig mange der ved, hvad vi rent faktisk kan gøre for at skifte spor og virkelig få sat gang i den grønne omstilling.

Det er jeg overbevist om at Klimaakademiet kan være med til at ændre på. Der er allerede en folkebevægelse i gang, og den er kun voksende. Ved at tage ud til landets forskellige gymnasier, firmaer, forsamlingshuse og biblioteker, kan vi fortsætte den grønne bølge af viden, aktivisme og ønske om klimaretfærdighed og en bedre fremtid, som allerede er startet.

Jeg glæder mig virkelig meget til at tage rundt i landet og holde oplæg og møde en masse forskellige mennesker - ud fra folk der ved en masse om klimakrisen allerede, til folk der først lige er begyndt at snuse til den og til folk der ikke har skænket klimaet en tanke før nu. Jeg håber vi kan være med til at få skabt en masse fede lokalgrupper ude i hele Danmark og sammen ændre den politiske status quo til et grønnere land og en bedre fremtid.


Caroline

23 år, bor i København og studerer International Business and Politics på CBS

23 år, bor i København og studerer International Business and Politics på CBS

Jeg blev involveret i Klimaakademiet, fordi jeg går med fornemmelsen af, at jeg ikke har været den eneste, der har manglet et fællesskab at tilslutte mig, når det kommer til ens egen deltagelse i klimahandling. Vi skal ikke bare lære fra os omkring klimaforandringer, men skabe steder hvor folk fra hinanden kan lære hvad der er muligt og steder hvor folk føler lysten for at troppe op og bidrage til udformningen af samfundets fremtid. Alle har et potentiale til at blive klimaaktiv og måske endda blive rygraden for en ny epoke af folkelig klimaindsats, der skal gøre klimakampen til en folkebevægelse. Jeg glæder mig helt utrolig meget til at være en del af den første generation af undervisere og se aktiviteten blomstre op i hele landet, for tiden er inde, og jeg er overbevist om, at Danmark er klar.


Asmus

19 år, bor på Ærø og går i 2.G på Nyborg Gymnasium

19 år, bor på Ærø og går i 2.G på Nyborg Gymnasium

Jeg blev faktisk klimaaktivist ved en sjov tilfældighed. Min veninde kom lige pludselig en dag og sagde ”Hey vi skal da til det her møde i noget der hedder Den Grønne Studenterbevægelse”. Jeg vidste, at jeg ville noget politisk, hvad det skulle være var jeg ikke helt afklaret med. Da jeg var med på, at der ikke blev gjort nok for at bremse klimaforandringerne, tænkte jeg, at det måske ville være noget for mig. I dag har jeg været aktiv i Den Grønne Studenterbevægelse i over halvandet års tid.

Grunden til at jeg senere hen valgte at melde mig ind i Klimaakademiet, er at jeg ved der sidder rigtig mange rundt omkring, der, ligesom mig, bare lige skal have et lille skub. Folk der virkelig gerne vil kæmpe for klimaet, men bare mangler noget retning. De oplæg, vi holder rundt omkring i Danmark, kan give folk den motivation og den retning, de mangler. Jeg ved i hvert fald, at hvis jeg havde været til et af vores oplæg, havde mit valg om at blive aktiv i klimakampen, ikke været en tilfældighed.


Asta

18 år, bor i Esbjerg og går i 3.G på Esbjerg Gymnasium

18 år, bor i Esbjerg og går i 3.G på Esbjerg Gymnasium

I 7. klasse valgte jeg - intetanende om klimaets tilstand - at arbejde med dyrevelfærd og vegetarisme til en projektuge, hvor jeg blev enormt overrasket over kødproduktionens fatale konsekvenser for klimaet. Mest overrasket og frustreret blev jeg dog over ikke at have hørt om dette problem før - og stillede mig selv spørgsmålet: hvis det er så alvorligt, HVORFOR I ALVERDEN er der så ikke nogen, der gør noget? Denne frustration har bragt mig på talerstolen til klimastrejker og som oplægsholder for Klimaakademiet, hvor jeg forsøger at inspirere og engagere andre til at stå sammen i klimakampen. For fællesskab gør tunge ting lettere, og hvis ingen andre tager krisen alvorligt - så må vi jo gøre det! 


Book et oplæg:
Hvis du kunne du tænke dig at få et oplæg ud på din uddannelse, arbejdsplads, på dit nærliggende bibliotek e.l., så skriv gerne til os i Klimabevægelsen, og så designer vi oplægget efter dine ønsker. Oplægsholderne er uddannet i at holde oplæg om klimakrisen inden for særligt tre overordnede emnefelter:  det naturvidenskabelige, det politiske og det aktivistiske perspektiv. Det vil være gratis, og det kan både foregå fysisk eller digitalt.

For at vide mere kan du kontakte Klimabevægelsens Kampagnemedarbejder Andrea Fernande Rendtorff på Fernande@klimabev.dk.

Forfatter

Nyhedsbillede.jpg

Andrea Fernande Rendtorff, Kampagnemedarbejder i Klimabevægelsen i Danmark og studerende ved Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet. 24 år fra København. Kan kontaktes på fernande@klimabev.dk eller på tlf. 22268627.

Forrige
Forrige

Mindsk dit klimaaftryk med én stemme

Næste
Næste

Klimarådets nye rapport: Situationen er “kritisk”