Hvem er det grønneste parti til kommunalvalget? Vores værktøj hjælper med at finde svaret

Klimabevægelsen er gået sammen med en række andre organisationer om at gøre kommunalvalget til det første kommunale klimavalg.

Det eneste, du skal gøre er at gå ind på www.detsidstevalg.dk,vælge en kommunalvalgskandidat fra din kommune og trykke på “bed om svar”. Prøv det nu:

Det kommende kommunalvalg kan blive det sidste valg, inden vi har udledt så meget CO2, at temperaturen vil stige med 1,5 grader. Grænsen, hvor der ikke er nogen vej tilbage. Derfor er det nu, at der skal handles.

Derfor vil vi vide, om de opstillede kandidater til kommunalvalget 2021 vil binde sig til reel grøn handling - inden vi stemmer. 

På vores side www.detsidstevalg.dk, kan du gøre netop det. Hjælp os med at få svar fra alle valgets kandidater - og på den måde gøre valget til et klima- og naturvalg.


Hvorfor er kommunerne så vigtige?
Kommunerne køber årligt ind for 100 milliarder kroner og udleder 6 millioner tons CO2. Samtidig forvalter de store arealer. Kommunerne har dermed en vigtig rolle i vores ønske om et sikkert klima og mere natur.

Hvad spørger vi kandidaterne om?
Vi spørger kandidaterne til kommunalvalget, om de vil binde sig til at arbejde for reel handling på klima og naturområdet i deres kommune, hvis de bliver valgt ind. Det indebærer at arbejde for, at kommunen vælger grønne løsninger ved at indregne en pris på minimum 850 kroner per ton udledt CO2 i kommunens indkøb, forsyning og byggeri, at kommunen giver mere plads til vild natur, at kommunen styrker demokratiet med grønne borgerting, og at kommunen sikrer nye grønne arbejdspladser og uddannelse til de nye jobs. Du kan læse mere om tiltagene på www.detsidstevalg.nu

Hvem står bag værktøjet?
Vi er en partipolitisk neutral koalition, der kæmper for et grønnere Danmark. For mere vild natur og for reelle klimatiltag. Vi kæmper for, at dette kommunalvalg ikke skal blive det sidste, inden det er for sent at forhindre klimakatastrofen. Du kan se alle koalitionspartnere på www.detsidstevalg.dk.

Forrige
Forrige

Nu starter kommunalvalget — 5 ting du skal vide

Næste
Næste

Klimabevægelsen sagsøger staten for at stoppe Lynetteholm-projektet