Strategidag den 15. marts 2025
Kom med til Klimabevægelsens årlige strategidag. I år sætter vi fokus på lokal grøn handlekraft og hvordan vi kan styrke den lokale klimahandling, før, under og efter kommunalvalget.
Tid og sted
Lørdag den 15. marts kl. 10:30 - 17:00.
Middelfart Bibliotek. Havnegade 6, 5500 Middelfart.
Tilmelding sker ved at udfylde tilmeldingsskemaet nederst på siden.
Hvert år holder klimabevægelsen en strategidag for medlemmer og lokalt aktive i Klimabevægelsen. I år sætter vi fokus på, hvordan vi kan styrke den lokale grønne handlekraft og klimahandling i forbindelse med Kommunalvalget til november.
Programmet byder på en kombination af oplæg, workshops og panelsamtaler med fagpersoner, lokalpolitikere og lokalt aktive i klimabevægelsen.
Den 18. november 2025 afholdes Kommunal- og Regionsvalg i landet. Kommunerne spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling og sammen kan vi være med til at styrke opbakningen til ambitiøs klimahandling i vores kommuner og lokalsamfund.
Derfor vil Klimabevægelsen i løbet af 2025 og særligt op til valget sætte fokus på kommunernes rolle i at sikre akut og tilstrækkelig klimahandling. Sammen med Klimabevægelsen kan du være med til at gøre klimaet til en central del af valgkampen.
-
Strategidagen afholdes på Middelfart Bibliotek.
Adressen er: Havnegade 6, 5500 Middelfart
-
Strategidagdagen er for alle medlemmer af Klimabevægelsen i Danmark. Deltagelse på dagen koster 100 kr. Deltagerprisen bidrager til at dække nogle af omkostningerne forbundet med at tilbyde frokost, the, kaffe og kage til alle deltagerne.
Du kan tilmelde dig ny, men betalingen sker først i forbindelse med udsendelse af programmet og som en endelig bekræftelse på din deltagelse.
Vil du gerne deltage, men er du ikke medlem endnu, kan du melde dig ind ved at klikke her.
-
Kl. 10-10:30: Ankomst og morgenkaffe
Kl. 10:30: Velkomst v. Frederik Sandby, Sekretariatsleder i Klimabevægelsen
Kl. 11-11.45: Oplæg: Hvordan styrker vi den lokale klimakamp og den grønne handlekraft op til kommunalvalget?
Oplægsholdere:
● Morten Westergaard, Forperson i Energifællesskaber Danmark
Hvordan kan lokale energifællesskaber være med til at sikre CO2-reduktioner og skabe robuste og levedygtige lokalsamfund?● Ida Kryger, Bestyrelsesmedlem i Klimabevægelsen i Danmark og konsulent i Friluftsrådet
Hvordan bruger vi Kommunalvalget til at styrke lokalt engagement og hvilke erfaringer fra . Kommunalvalget i 2021 kan vi bygge videre på?● Eskil Nielsen,Advokat, fører med advokat Jonas Christoffersen Klimabevægelsens retssag mod Danmarkshistoriens måske største anlægsprojekt, Lynetteholm. Hvilke potentialer er der for at styrke den lokale klima, - og miljøkamp i Danmark gennem juridiske værktøjer og samarbejde med advokater?
Kl. 11.45-12.30 Samtale med de tre oplægsholdere og spørgsmål fra salen
Kl. 12.30-13.30: Frokost med veganske og vegetariske sandwich
Kl. 13.30-15: Workshops
Om eftermiddagen vil det være muligt at deltage i en af følgende workshops:
Workshop A: Hvordan skaber vi synlighed, engagement og handling op til kommunalvalget?
Workshop B: Juridiske tilgange til den lokale klimakamp
Kl. 15-15.30: Pause m. kaffe og kage
Kl. 15.30-16.30: Panel Samtale med tre grønne lokalpolitikere - med Stine Bardeleben Helles, forperson i Klimabevægelsen i Danmark
Kl. 16:30-17: Fælles opsamling: Hvad gør vi herfra?
-
Tilmelding sker ved at udfylde skemaet nederst på siden.