Nyt fra Danmarks første klimaretssag: Danish Crown skal i landsretten

Gode nyheder for klimaet: Klimabevægelsen har nemlig endelig fået svar fra Retten i Randers, som har behandlet foreningens søgsmål mod Danish Crown. Vores søgsmål skal direkte videre til Vestre Landsret!

Vestre Landsret. CC BY-SA 3.0. Slaunger

Takket være vores medlemmer og bidragsydere sagsøgte Klimabevægelsen i 2021 Danish Crown for vildledende markedsføring. Vi ønskede at sætte en stopper for greenwashing (altså virksomheder som snyder forbrugerne ved at markedsføre sine produkter som grønne).

Retten i Randers skriver at sagen er af 'principiel karakter' hvilket betyder at den kan sætte retningen for hvordan sådanne sager skal afgøres i fremtiden. Danish Crown forsøgte flere 'tricks', der skulle spænde ben for søgsmålet, men Retten i Randers afviste dem. Er du interesseret i flere detaljer kan du læse pressemeddelelsen i Ritzau.

Vi er glade for rettens beslutning og ser nu frem til at retssagen kan begynde i Vestre Landsret. Ønsker du at være med i søgsmålet håber jeg at du vil blive medlem af Klimabevægelsen. Således støtter du også vores fremtidige kampagner og søgsmål.

Forrige
Forrige

Konference den 22. januar: fra klimavalg til klimahandling

Næste
Næste

Ny meningsmåling: KV21 blev det første grønne kommunalvalg