Stiig Markager notat forsøges udelukket i Lynetteholm retssagen

Dommerne skal som det første tage stilling til, om notat af professor Stiig Markager må være med i retssagen, efter By og Havn indsigelse.

Fredag lykkedes det, næsten…

4 1/2 dage tog det at præsentere bjerget af bilag for dommerne. Lige da vi øjnene afslutningen på gennemgangen af de 4800 siders bilag opstod der drama, da By og Havn lavede indsigelse mod et bestemt bilag skrevet af Stiig Markager.

Markager er professor i marine økologi og biogeokemi, og en del af By og Havns egen ekspertgruppe. Men By og Havn ønsker ikke at Markagers ni siders notat, om de potentielle økologiske effekter for Østersøen ved en blokering af kongedybet, kommer med i sagen.

Dommerne skal nu tage stilling til indsigelsen, som det første, når vi mødes igen til januar.

Der er derfor lagt op til tre spændende retsdage, når vi igen samles den 16., 19., og 22. januar til vidner og procedure, samt forhåbentlig et notat fra Stiig Markager.

Stor tak til alle der dukkede op på en smuk men råkold første retsdag og gav god energi!

Særlig tak til de frivillige arrangørerer fra Klimabevægelsen København, Morten Ammitzbøl og Andrea Fernande Rendtorff, samt talerne Kim Hjerrild (Byen for borgerne), Maren Høj Muff (deltager i borgersamlingen om Lynetteholm) og Kasper Bjørnskov (Arkitekt / Reduction Roadmap)

Lyd: P4 Morgen /Freja Engkilde og Christina Ihler

OPDATERING:

Landsretten har afvist By og Havns protest, derfor blev notatet om de “potentielle økologiske effekter for Østersøen ved en blokering af kongedybet” fremført for retten tirsdag den 16. januar.

Forrige
Forrige

Klimakrisen kræver en hurtig og retfærdig udfasning af fossile brændstoffer

Næste
Næste

“Et forsøg på masseforførelse”. Uddrag af en retstale mod Danish Crown